Μια καλή μπάρα πρωτεΐνης μπορεί να είναι το τέλειο σνακ μετά την προπόνηση εάν είτε βιάζεστε στη δουλειά είτε πηγαίνετε έξω για να συναντήσετε φίλους για δείπνο. Σίγουρα, θα σας άρεσε ένα σέικ πρωτεΐνης, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να συναρμολογήσετε όλα τα αγαπημένα σας συστατικά για το φορητό σας μπλέντερ.
Σύμφωνα με το Muscle & Fitness, θα χρειαστείτε μια ορισμένη ποσότητα υδατανθράκων στη ράβδο πρωτεΐνης σας για να ανακτήσετε τα αποθέματά σας ενέργειας και να ανεφοδιάστε τους μύες σας. Επιδιώξτε μια αναλογία πρωτεΐνης/υδατανθράκων 1:3. Αναζητήστε πηγές πρωτεΐνης που έχουν πλήρες προφίλ αμινοξέων, όπως η καζεΐνη ή η πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Εάν ακολουθείτε μια φυτική διατροφή, η πρωτεΐνη θα πρέπει να προέρχεται από διάφορες πηγές όπως μπιζέλια, ρύζι, φασόλια ή σπόροι.
Αναζητήστε μια μπάρα πρωτεΐνης που έχει λιγότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρης, λέει η Baylor Scott & White Health. Πολλές μπάρες πρωτεΐνης έχουν πολλά επεξεργασμένα ή χημικά αλλοιωμένα συστατικά, επομένως αποφύγετε τις μπάρες πρωτεΐνης που έχουν συστατικά που δεν μπορείτε να προφέρετε. Θα θελήσετε επίσης να αποφύγετε τις αλκοόλες ζάχαρης, ειδικά αν γνωρίζετε ήδη ότι σας κάνουν να αισθάνεστε αέρια. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις μπάρες πρωτεΐνης Barebells για να δούμε αν είναι μια καλή επιλογή για εσάς.
Τα μακροθρεπτικά συστατικά των ράβδων πρωτεΐνης Barebells
Η μπάρα πρωτεΐνης για μπισκότα σοκολάτας έχει 200 θερμίδες, κάτι που είναι ένας καλός στόχος για ένα σνακ μετά την προπόνηση, σύμφωνα με το Bodybuilding.com. Εξάλλου, η προσθήκη πολλών θερμίδων μετά την προπόνηση θα μπορούσε τελικά να σας προκαλέσει αύξηση βάρους, αν δεν είστε προσεκτικοί. Εάν προσπαθείτε να προσθέσετε περισσότερους μύες, μπορείτε πιθανώς να πάρετε μερικές περισσότερες θερμίδες σε μια μπάρα πρωτεΐνης προτού να έχετε πραγματικά ένα στερεό γεύμα μετά την προπόνηση.
Αυτή η μπάρα πρωτεΐνης έχει 7 γραμμάρια λίπους και τα 3,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους σάς βάζουν στο 18% της συνιστώμενης τιμής που προτείνεται από τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς. Οι μπάρες πρωτεΐνης Barebells έχουν 20 γραμμάρια πρωτεΐνης από καζεΐνη και ορό γάλακτος, επομένως αυτές οι πλήρεις πρωτεΐνες θα βοηθήσουν τους μύες σας να ανακάμψουν και να χτιστούν. Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η μπάρα έχει επίσης 20 γραμμάρια υδατάνθρακες, που είναι μια αναλογία πρωτεΐνης προς υδατάνθρακες 1:1. Αυτό μπορεί να μην έχει αρκετούς υδατάνθρακες για να αναπληρώσει το γλυκογόνο και να βοηθήσει στη σύνθεση πρωτεϊνών, σύμφωνα με μια θέση του 2008 στο Journal of the International Society of Sports Nutrition.
Άλλα συστατικά σε μπάρες πρωτεΐνης Barebells
Οι μπάρες πρωτεΐνης Barebells έχουν μόλις 1 γραμμάριο προστιθέμενης ζάχαρης, επομένως θα είστε καλά σύμφωνα με τη σύσταση 5 γραμμαρίων της Baylor Scott & White Health. Ωστόσο, θα λάβετε επίσης 6 γραμμάρια αλκοόλης ζάχαρης σε αυτή τη μπάρα με τη μορφή γλυκερίνης και μαλτιτόλης. Η ετικέτα του προϊόντος λέει ότι η μαλτιτόλη μπορεί να έχει καθαρτική δράση. Επομένως, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε αυτήν τη μπάρα πρωτεΐνης πριν από την προπόνηση.
Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε μερικά άλλα συστατικά. Η ράβδος πρωτεΐνης περιέχει υδρόλυση κολλαγόνου βοοειδών, η οποία είναι μια διασπασμένη πρωτεΐνη που παράγεται από το βράσιμο οστών αγελάδας και υποπροϊόντων βοοειδών. Η πολυδεξτρόζη είναι ένα πρεβιοτικό συνθετικά κατασκευασμένο από γλυκόζη για να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο παχύ έντερο. Η λεκιθίνη ηλίανθου χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής σε αυτήν την επεξεργασμένη πρωτεΐνη. Με άλλα λόγια, υπάρχουν αρκετά επεξεργασμένα συστατικά σε αυτό το προϊόν.
Οι μπάρες πρωτεΐνης Barebells γλυκαίνονται επίσης με σουκραλόζη. Αν και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θεωρεί ότι αυτό το τεχνητό γλυκαντικό είναι ασφαλές, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να συμβάλλουν σε ορισμένες χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης ή οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Ένα άρθρο του 2022 στο Frontiers in Nutrition διαπίστωσε ότι η σουκραλόζη μπορεί να αλλάξει τη μικροχλωρίδα του εντέρου σας και μια ανασκόπηση του 2023 στο Journal of Toxicology and Environmental Health, Μέρος Β διαπίστωσε ότι ένα υποπροϊόν της παραγωγής σουκραλόζης μπορεί να διαλύσει το DNA σας.